Yaz aylarında olunmasına rağmen et, sebze ve piknikte sıkça ihtiyaç duyulan içecek fiyatlarındaki artışlar da vatandaşların eskisi kadar pikniğe gidememesine neden oluyor.

Mangal satışları düştü

28 yıldır mangal satışı yapan esnaf Gökhan Duru, “Bu yıl satışlarımız düştü et fiyatları yüksek olduğundan. Bu sene kurbana da çok fazla talep olmadı heralde, bu nedenle mangal satışları bu sene yavaş” dedi. 

Satışlar yüzde 30 azaldı

Geçen seneye göre satışlarında yüzde 30 düşüş olduğunu kaydeden Duru, “Geçen seneye kıyasla satışlarımızda yüzde 30 düşüş var. Pandemiden sonra dönem dönem satışlarımız düşmeye başlamıştı ama bu sene daha fazla belirgin bir düşüş var” diye konuştu. 

Karımız da düştü

Mangal dönemi olmasına rağmen işlerinin durgun geçtiğini ifade eden Duru, “Şuan tam zamanı, mangal ve semaverin satılacağı zamanlar ama tabi artık şartlar biraz daha zorlaştığı için eski satışlarımız yok maalesef. Fiyatlarla ilgili ise, malzemeler gün geçtikçe yükseliyor ama bizim eskiye nazaran karımız çok düşük. Mesele eskiden 100’e aldığımız bir ürünü 150’ye satabiliyorduk. Şimdi 100’e aldığımız şeye ancak 120 veya 110 liraya satabiliyoruz. Satış yapabilmek için maalesef fiyatları düşürmek zorundayız” şenklinde konuştu.

Muhabir: Beste Temel