Yaz döneminde yaşanan yoğunluktan dolayı Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında kadın kuaförleri Pazar günleri açık, Salı günü kapalı olacak. Düğünler için ise Odadan alınacak izinle kuaför dükkanları açılabilecek. 

Sarıkaya meslektaşlarının izin günleri ile ilgili yeni gelişmeyi şu sözlerle duyurdu, “Mesleğimizde bayan kuaförü, erkek kuaförü ve güzellik uzmanlarımızın Ticaret Bakanlığımızın uyguladığı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olan hafta tatili ile ilgili bir gündemimiz var. Bugün buna son noktayı koymak istiyoruz. Bugün değerli Valiliğimiz bizlerin talepleri doğrultusunda komisyon toplantısı yaptı. Burada meslektaşlarımız adına bir sunum yaptık. Pazar günü tatilini oylama ile karar verdik. Biz oda olarak çoğunluğun sesi olmak zorundayız. Diğer Salı günü isteyen arkadaşlarımızı da görmezden gelmedik. Onların da dilek ve taleplerini aldık ve değerlendirdik ne yapılması gerektiğini. İsteğimiz şuydu, yazın hareketli olduğu için yaz aylarında meslektaşlarımızın müşteri kaybı olmaması için, kazanç kaybı olmaması için Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül ayları için Pazar günleri açık olması gerektiğini 4 ay geçerli olacak şekilde salonlarımızın sadece Salı günleri kapalı olacağını Valiliğimize sunduk. Komisyona sunduğumuz teklif onay aldı” 

Düğünü olanlar dikkat!

Sarıkaya, “Bu haftadan itibaren salonlarımız, Pazar günleri serbest açık olacak. Salı günleri kapatacağız. Salı günü düğünü olanlar odamızdan tekrar izin almak zorunda kalacaklar.  Erkek berberlerimiz 12 ay boyunca pazar günü kapalıdır, güzellik uzmanlarımız 12 ay boyunca pazar kapalıdır, sadece kuaför meslektaşlarımız için geçerli. Onlardan bize talep geldiği için. Şehrimizde herhangi bir sıkıntı yaşamadan, yaz sezonunu Pazar günleri açık, Salı günleri kapalı olmak kaydıyla atlatacağız. Ama kışın Ekim’in 1’den Haziran’ın 1’ine kadar Pazar günleri yasağımız devam edecektir” diye konuştu. 

Muhabir: Beste Temel