Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Gürdal Sarıkaya, alınan kararın tarihi bir karar olduğunu belirterek, “Bugün sizlerle mesleğimiz adına alınan tarihi bir kararın yasalaşmasını ve bunun mutluluğunu paylaşmak istiyoruz. Yıllardır sektör temsilcilerinin mücadelesini verdiği erkek berberi, bayan kuaförü ve güzellik uzmanlarımızın haftada bir izin günü talebi, Ticaret Bakanlığımıza iletildi ve 1 Temmuz 2024 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandı. Başvurumuz onaylandı” 

Meslek gruplarımız için tarihi bir karar

Sarıkaya şöyle devam etti, “Meslek gruplarımız için tarihi çok önemli bir karar. Bazı arkadaşlarımızdan bu kararın uygun olmayacağı, sıkıntılar yaşanacağına dair söylemler var. Yıllarca kuaförlerimiz bunu istediği için ve bizim mücadelemiz sonucunda çıkartılmış bir karardır. Bundan dolayı biz çok mutluyuz, mücadelemiz sonuç verdi. Çok saçma sapan yorumlarda oluyor tabi bunlara üzülüyorum. Eskişehir’de her mahalle gruplarının oy kullanmasını sağladık. Oylamada çıkan karara saygı duyulmasını istiyorum. Meslektaşlarımızın seçtiği günü belirlendi ve Eskişehir’de kuaför, berber ve güzellik uzmanlarımız Pazar günleri kapalı olacak hizmet vermeyecekler” 

Esnafın kazancı sekteye uğramayacak

Esneklik var bu uygulamada, kesinlikle esnafın kazancı sekteye uğramayacak. Düğünlerde odamız tarafından izin verme yetkimiz var. Odamıza gelerek izin alabilirler. Bakanlığın aldığı bir karar ve bunun denetlemesini de kolluk kuvvetleri yapacak. Zabıta ve Polis yapacak denetimleri. Meslektaşlarımızın bu karara uyması gerekiyor. Uyulmadığı taktirde yasal işlemlere cezaya maruz kalacaklar. Biz bu kararı olumlu karşıladık, bizim mesai saatlerimiz çok uzun. Ailelerimizle vakit geçiremiyorduk. Pazar günü izinli olmamız aile birliğimiz için çok önemli. Bayan kuaförlerimiz Pazar ve Salı günü istemişti ve oylamaya açtık ve meslektaşlarımızdan gelen oylamada haftalık tatilin Pazar olması talebi çıktı” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı