Eskişehir oto galerileri, 2024 yılının ilk yarısında düşük satış rakamlarıyla zor bir dönem geçirmesinin üzerine, istenilen satış değerlerine ulaşılamaması araç satıcılarını zor durumda bıraktı.  Üzerine Kurban Bayramı'nda beklenen hareketliliğin de yaşanmaması Eskişehirli galericilerin durumunu iyice zora soktu.

Gözler gurbetçilere çevrildi

Eskişehirlilerin kiralık araç ya da ikinci el araç alımındaki hareketsizliğinin tam tersine hareketliliği sağlayan gurbetçi vatandaşlar oldu.

Şehre yurt dışından gelen vatandaşlar, toplu taşıma kullanmak istemedikleri, ya da çevre illeri gezecekleri için ikinci el araçlara yöneldi.

Krizi fırsata çevirdiler

Eskişehir’e Belçika’dan gelen bir vatandaş, “Eskişehir’e yılda bir kez ya da 2 kez geliyorum. Bu sefer uzun süreliğine geldim ve bir araca ihtiyacım oldu. Piyasada arz-talep dengesinden dolayı fiyatlar oldukça düşmüştü, hem yatırım yapmak hem de kullanmak için araç sahibi olmanın tam zamanı diye düşündüm” dedi.

Eskişehir’e yurt dışından gelen vatandaşların bir diğer tercihi ise kiralık araçlar oldu. Eskişehir’in çevre illerine gitmek ve 9 günlük bayram tatilinde konforlu seyahat etmek için gurbetçi vatandaşların tercihi kiralık araçlar oldu.

Muhabir: Beste Temel