Eskişehir’de ikinci el araç piyasasında, yaşanan durgunluk sonucunda fiyatlar düşüşe geçti. Bu düşüşün yüzde 25'i bulacağını öngören otomobil galerileri, sadece değerinin altında satılan araçlara talebin olduğunu belirtti.

Yaklaşık iki ay boyunca ikinci el otomobil piyasası durgun bir seyir izledi. Bu durum, fiyatlara da etkisini göstererek yaklaşık yüzde 15'lik bir düşüş yaşanmasına neden oldu. 

İkinci el otomobil piyasasında son birkaç aydır yaşanan durgunlukla birlikte fiyatların da gerilediğini belirten bir galerici esnafı “Ortalama olarak yüzde 15'lik bir düşüş yaşandı ve bu durumun kış döneminde yüzde 25'lere kadar çıkabileceğini düşünüyoruz" dedi. Ek olarak, bu durumun sektördeki durgunluğu rahatlattığını ve satış oranlarının daha öngörülebilir hale geldiğini belirtti.

Başka bir galerici esnafı ise “İkinci el otomobil piyasası sıfır ve ikinci el araçlar olmak üzere iki kısma ayrılıyor. Şu anda, sadece değerinin altında satılan araçlara talep var” dedi. Otomobil almayı planlayanlara ise şu uyarıda bulundu: “Şu anda yatırımcılar araç almasın. İhtiyacı olanlar araç alabilir”

Kaynak: Haber Merkezi