Özellikle kız çocuklarının kendilerini savunma sporlarıyla geliştirmesi gerektiğini belirten antrenör Mehmet Ömürlü, "Çocuklarınızı korumak istiyorsanız onları savunma sporlarına yönlendirin. Her zaman yanlarında olamazsınız, onları sürekli koruyamazsınız. Ancak savunma sporlarıyla kendilerini korumayı öğrenirlerse, sizin olmadığınız zamanlarda kendi güvenliklerini sağlayabilirler" dedi.

Ömürlü, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde de savunma sporlarının en etkili yöntem olduğunu belirtti. "Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve cinayetler toplumun kanayan yarasıdır. Savunma sporları bu tür saldırılar karşısında en etkili koruma yöntemidir. Kadın cinayetlerini ve cinsel saldırıları engellemenin en güçlü yolu, savunma sporları eğitimi almaktan geçiyor. Her kadının ve çocuğun savunma sporları öğrenmesi zorunludur" diye ekledi.

Kickboksun sadece bir spor olmadığını ifade eden Mehmet Ömürlü, "Biz kickboks eğitimlerimizle kadınlara, çocuklara ve gençlere güven içinde nasıl yaşayacaklarını öğretiyoruz. Şiddet ve ölüm maalesef en sevdiklerimizden gelebiliyor. Bu gerçeği göz ardı etmemeliyiz. Kickboks, kişisel güvenliğiniz için öğrenilmesi gereken bir spor değil, bir yaşam biçimidir" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Beste Temel