Tepebaşı Belediyesi'nin hayata geçirdiği bu anlamlı proje sayesinde, kadınların emeği ve ürettikleri değerler gözler önüne seriliyor.

2019 yılından bu yana uygulamaya koyulan ve hala devam eden Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, sadece bir satış noktası değil, aynı zamanda kadınların güçlendiği, kendilerini ifade ettiği bir platform haline geldi. 

Tepebaşı Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadınların ekonomik güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Haftada üç farklı noktada hizmet veren satış noktalarında, kırsal mahallelerde yaşayan kadınlar tarafından üretilen doğal ürünler, vatandaşlarla buluşuyor. Bu sayede hem kadınların gelirleri artıyor hem de tüketiciler, sağlıklı ve doğal ürünlere kolayca ulaşabiliyor.

Ataç: Katılımcı kadınlarımızın emeğine sağlık

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Kadınlarımız her zaman her yerde desteklenmeli. Tepebaşı Belediyesi olarak ilkini 2019 yılında açtığımız Kadın Üretici Ürün Satış Noktasında satış yapan kadınlarımızın yüzünün güldüğünü gördük bu da bizi çok mutlu etti. Katılımcı kadınlarımızın burada emekleri değerleniyor, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Haftanın 3 günü hizmet veren satış noktaları vatandaşlar tarafından da çok sevildi. Katılımcı kadınlarımızın emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Kadın Üretici Ürün Satış Noktası; salı günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde (Avlulu Çarşı arkası), perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ve cumartesi günleri de Batıkent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi bahçesinde Eskişehirliler ile bir araya geliyor.

Öte yandan üretici kadınlar, çarşamba günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde, el emeği göz nuru el işi ürünlerini kent halkının beğenisine sunuyor.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı