Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha verimli ve sürdürülebilir bir tarım yapmalarını desteklemek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor.

İlk kez Mahmudiye’de yapılacak

İlk kez Mahmudiye ilçesinde uygulanacak olan "Mobil Cihaz ile Toprak Analizi Projesi" sayesinde, çiftçiler topraklarının yapısını ve besin madde ihtiyaçlarını detaylı bir şekilde öğrenebilecekler. Bu sayede, bitkilerinin ihtiyaç duyduğu gübreyi doğru miktarda ve doğru zamanda kullanarak hem verimlerini artıracaklar hem de üretim maliyetlerini düşürecekler.

Proje kapsamında, modern cihazlarla donatılmış mobil laboratuvarlar ile çiftçilerin tarlalarından alınan toprak örnekleri yerinde analiz edilecek. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda, çiftçilere özel hazırlanmış raporlar sunulacak ve uzman ziraat mühendislerince detaylı bir değerlendirme yapılacak. Bu sayede, her bir tarlanın özel ihtiyaçlarına göre gübreleme programları oluşturulacak ve çiftçiler en doğru kararı verme konusunda desteklenecekler.

Başlayacak proje kapsamında Mahmudiye’deki çiftçiler, 12-16 Ağustos tarihleri arasında, güncel ÇKS Belgesi veya Ziraat Odasından aldıkları Çiftçi Belgeleriyle Mahmudiye Belediyesi’ne başvuru yapabilecekler.

Toprak Analiz1

Muhabir: Fatih Arduç