Deneyimli kickboks antrenörü Mehmet Ömürlü, “Mücadele sporlarında kemer (kuşak) almak ve üst kemere yükselmek oldukça önemlidir. Türkiye Kick Boks Federasyonu, şampiyonalara katılan sporcular için bazı kurallar belirlemiştir. Bu kurallardan biri de sporcuların gerekli kuşağa sahip olmasıdır. Genç ve büyük sporcuların turuncu kemere, minik sporcuların ise yeşil kemere sahip olması gerekmektedir.

Bu nedenle Türkiye Kick Boks Federasyonu, sporculara her yıl Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında sınav imkanı sunmaktadır. Beyaz ve sarı kemerden koyu kahverengi kemere kadar olan sınavlar sporcuların bağlı olduğu kulüpler tarafından yapılmaktadır. Koyu kahverengi kemerden sonra ise siyah kemer ve dan sınavları, yıl içerisinde talep eden illerde gerçekleştirilmektedir” diye konuştu.

Mehmet Ömürlü, "Bugün yaptığımız kuşak sınavlarında başarılı olan sporcularımı kutluyorum. En çok da minikleri tebrik ediyorum. Onların heyecanı her şeye değer. Bugünkü başarıları, yarın şampiyon olmaları için büyük bir adım." dedi.
 

Muhabir: Beste Temel