Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü'ne giriş için düzenlenen yetenek mülakatlarında adaylar arasında görme engelli iki genç de vardı. 

Helen Güçlü ve Ceren Altun, mülakat sürecine duyuş aşamasından geçerek başladılar. İkinci aşamada yetenek mülakatlarına giren gençler, mülakatın gerçekleşeceği binanın önünde son prova süreçlerini tamamladılar. Hem yaşam hikayeleri hem de yetenekleriyle ön plana çıkan Helen Güçlü ve Ceren Altun, mülakat sürecine heyecanla girdiler ve yeteneklerini sergilediler.

Helen Güçlü, çocukluğunda babaannesinin desteği ile eğitim hayatına devam ettiğini ve sahne alarak sanata ilk adımlarını attığını dile getirdi. Genç kadın, "Bir süre bağlama çaldım ancak şarkı söylemeye olan ilgim daha ağır basıyor. Anadolu Üniversitesi'nde bu yeteneklerimi daha da geliştireceğime inanıyorum" dedi.

Org çalmayı hediye olarak aldığı bir enstrüman sayesinde öğrendiğini ifade eden Ceren Altun ise şöyle konuştu;

"Ben doğuştan görme engelliyim. Müziğe dört yaşındayken, teyzemin hediye ettiği bir org ile başladım. Kendi kendime duyduklarımı çalmaya başladım ve bu şekilde gelişme kaydettim. İlerleyen süreçte de anaokulu ve ilkokulda koro ve solo çalışmalara katıldım. En sonunda buraya kadar geldim”

Altun, halk müziğini dünya genelinde tanıtmak ve gençlerin bu müzik türüne olan ilgisini arttırmak istediğini belirti.

Kaynak: İHA