Üç sivil toplum örgütü ve bir grup hayvansever gönüllü, Odunpazarı Belediyesi binası önünde toplandı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir hayvan barınağı veya bakım evi yapma planının olmadığını vurgulayan grup, Odunpazarı Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakımevi'nin kısırlaştırma, küpeleme ve aşılama çalışmalarını anlattı. Hayvansever eylemciler, yetkili birimlere çağrıda bulunarak, ilgili bakım evinin kapatılmamasını talep etti.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi;

"Şehrimizdeki iki bakım evi aynı zamanda güçten düşmüş, hastalıklı, engelliler ve yasak ırk olarak tanımlanan hayvanların bir sığınma noktası olarak hizmet vermektedir. Yaklaşık bir yıl önce, il hayvan koruma kurulu toplantısında, tecrit altındaki hayvanlar için daha doğal yaşam alanları oluşturulması konusunda talepler olduğunu yetkililere bildirdik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise hayvanların bulunacağı alanın Yassıhöyük mahallesi yerleşim alanına bitişik olduğunu ve bu durumun olası gürültü ve kötü koku sebebiyle mahalle halkını olumsuz etkileyebileceğini iddia etti. Bu sebeple hayvanların bakımı için tahsis edilen bu alanın 23 Ekim'e kadar boşaltılması ve kapatılması talep edildi”

Karar üzerine hayvanseverler, Eskişehir halkına ve tüm yetkili kurumlara çağrıda bulunarak Odunpazarı Bakımevi'nin kapatılmasına karşı çıktı. 

Hayvanseverler, "Eskişehir Odunpazarı Bakımevi bugüne değin gönüllülerle yapılan iş birliği ile pek çok hayvana yaşam evi olmuştur" ifadesini kullandılar.

Kaynak: Haber Merkezi