Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi, dün akşam saatlerinde yaşanan olaylarla büyük panik yaşadı. İddiaya göre saat 23:30-23:50 sularında Tula Sokak, Açıkel Sokak ve Söğütçü Sokak'ta bir kadın ve üç çocuğun birkaç kişi arasında yaşanan kovalamaca sırasında, üç-dört el silah sesi duyuldu.

Mahalle sakinleri, bağrışma ve silah seslerinden dolayı büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Havaya sıkılan kurşunlara hedef olmamak için camlardan ve balkonlardan uzak durmaya çalıştıklarını, mermilere hedef olmaktan korktuklarını ifade ettiler. 

Silah seslerinin ardından mahalleliler, herkesin silahlandığını ve havaya ya da insanlara rastgele kurşun yağdırdığını iddia etti. Kurşunların şahıslar mı yoksa bekçiler tarafından mı sıkıldığı henüz bilinmiyor. 

Yaşanan olayla ilgili konuşan bir mahalleli “Havaya, insana rastgele kurşun yağdırıyorlar. Bu kurşunu şahıslar mı sıktı yoksa bekçiler mi sıktı bilen yok. Lakin kim sıkarsa sıksın sokak aralarında bu şekilde silah kullanmak kurşun yağdırmak suçtur. Camlardan içeri girebilir, balkonlarda insanlar var masum insanları vurabilirler, ölümüne neden olabilirler. Eğer bekçiler sıktıysa halkın can güvenliğini hiçe saymıştır. Bu şekilde ateş edemezler. Eğer şahıslar sıktıysa yine masum insanları hedef almıştır. Bu durumun Valiliğimizce araştırılması akşamki olayda her kim kurşun sıktıysa yakalanıp cezasız kalmamalı. Bu tür olaylar çoğalırsa halkın güvenliği ortadan kalkar Suçlular bir an önce adalete hesap vermeli halkı korkutmaya kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullandı.  

Muhabir: Fatih Arduç