Eskişehir'de et fiyatlarında son iki ayda önemli düşüşler yaşandığı öğrenildi. Bu düşüşün henüz tüketicinin cebini rahatlatmadığını söyleyen sektör temsilcileri, “Kırmızı ve beyaz et tedarik fiyatlarında yaklaşık yüzde 25'lik bir gerileme yaşansa da, lokanta ve restoran menülerindeki fiyatlar aynı oranda düşmedi” diye konuştu.

Kırmızı et 400 liradan 270 liraya düştü

Karkas etin kilogram fiyatı iki ay önce 400 TL iken, şu anda 270 TL'ye kadar geriledi. Bu durum, tedarik zincirindeki maliyetlerin düştüğünü gösterse de henüz sektörde etkisi görülmedi.

Beyaz et 90 liradan 60 liraya düştü

Bütün pilicin kilogram fiyatı ise 90 TL'den 60 TL'ye geriledi. Bu da beyaz ette de önemli bir fiyat düşüşü olduğunu ortaya koydu.

Tedarik fiyatlarındaki bu düşüşe rağmen, lokanta ve restoranlarda et yemeklerinin fiyatları aynı oranda azalmadı. 

Türkiye genelinde ve Eskişehir'de yaşanan bu durum, et tüketimi yüksek olan kentte vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Özellikle küçük esnaf ve vatandaşlar bu düşüşün kendilerine de yansımalarını bekliyor.

Muhabir: Beste Temel