Özellikle yaz aylarında bisikletler, halkın en çok tercih ettiği ulaşım araçlarından biri haline geliyor. Kullanım kolaylığı ve ekonomik oluşuyla tercih edilen bisikletler, belirli arızalarla kullanıcıları tamircilere yönlendiriyor. Jant kopması, zincir arızası, akort, fren ve vites bozulması, sele kırılması ve tekerlek aksamındaki bozulmalar gibi arızalar, en yaygın gözlemlenen problemler oluyor.

Eskişehir’de bisiklet tamircileri, arızaların onarımı için yoğun bir mesai harcayarak her çeşit bisikletin tamirini üstleniyor. Ayrıca, bisikletlerin yanı sıra bebek arabası ve pazar arabası gibi el arabalarının tamirini de gerçekleştiriliyorlar. Ancak tamirciler bu yoğun iş akışı içinde yeterli yardımcı eleman bulamamaktan şikâyet ediyor.

“İşler yoğun ancak eleman yok” 

Kentte 37 yıldır bisiklet tamiri işleriyle uğraşan İbrahim Deliktaş “Bisiklet arızaları bu dönemde artışta. Vatandaşlar çok kullanıyor. Bir yerden bir yere giderken pratik ulaşım aracı oluyor. Scooterlar da var, ama bisiklet yıllardan beri kullanılıyor. İşlerimiz bu günlerde yoğun ama yardımcı eleman bulamıyoruz. Her türde bisiklet arızası bize geliyor. Orta göbek, arka teker, akort, fren ve vites arızalar oluyor. Yeterli eleman bulamadığımız için işlere yetişemiyoruz. Biz birilerinin yanında yetiştik, işi öğrendik. Şimdi ise işe merak yok. Aileler çocuklarını okutuyor ama bir meslek sahibi olmaları da gerekiyor. Bisiklet tamirciliği 10 sene sonra bitecek bence. Sürücüler bisikleti biraz daha dikkatli kullanmalı. Havalar da sıcak ilerliyor, kazalara dikkat edilmeli” dedi.

Kaynak: İHA