Bu maaşla yaşanmaz

Düzenlenen eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz da destek verdi. Tencere ve tavalarla gerçekleşen eylemde konuşan Tüm Emekliler Sendikası Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, “Kamu emekçileri ve emekliler olarak bugün ülke genelinde alanlardayız.. Çünkü bu ülkede emeği ile geçim mücadelesi verenler olarak tarihimizin en karanlık, en zorlu süreçlerinden birisini yaşıyoruz. Çünkü bu ülkede yıllardır kamu emekçisi, işçisi, emeklisi, asgari ücretlisi ile milyonlar olarak her geçen gün daha fazla yoksullaştırılıyoruz.

Yıllardır bizzat iktidarlar eliyle planlı, programlı, bilinçli, kasıtlı bir şekilde yoksullaştırılıyoruz.  Üstelik iktidar da artık bunu saklama gereği duymuyor.

Evet, çarklar yıllardır dönüyor. Ama o çarklar tüm emeklileri,dul, yetim, engellileri tüm  emekçileri, yoksullaştırmak, işsiz bırakmak, bir avuç zengini daha zengin etmek için dönüyor. Çarklar, düşük gösterilen TÜİK enflasyonu ile tüm emeklilerin, emekçilerin cebinden alıp bir avuç patrona, yandaşa aktarmak için dönüyor.   Dört kişilik bir ailenin tüm fertleri asgari ücretle çalışsa dahi hane geliri yoksulluk sınırının altında kalıyor” dedi.

Muhabir: Fatih Arduç