Dün akşam oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir heyecanla takip edilirken, Eskişehir'de bu coşku yaşanmadı. Şehirdeki taraftarlar, “Eskişehir’de Es-Es'den başka takım tutulmaz” diyerek kendi takımlarına olan sadakatlerini bir kez daha gösterdiler.

Futbolseverlerin ülke geneli derbiye yoğun ilgi gösterdiği bir dönemde, Eskişehir’de bu atmosferin eksikliği dikkat çekti. Hem Galatasaraylılar hem de Fenerbahçeliler, kendi takımlarının maçını izleyemedi. Eskişehirli futbolseverlerin, derbi heyecanını yaşamak yerine, şehrin temsilcisi olan Eskişehirspor’a olan bağlarını vurgulamaları, Eskişehir’in futbola olan özgün bakış açısını bir kez daha ortaya koydu.

Eskişehirli taraftarlar, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda da, biz Eskişehirspor’un yanında duruyoruz mesajlarını sıkça dile getirdi

Muhabir: Fatih Arduç