Genç Rençberler adı altında Tarım Platformu ile fikir alışverişinde bulunan çiftçiler, ülkede tarımsal üretim yapmanın ve evlerine ekmek götürmenin zorluklarına dikkat çekti. Son yıllarda artan üretim maliyetleri, enerji maliyetleri, akaryakıt, gübre ve işçi maliyetlerindeki artışın kendilerini olumsuz etkilediğini vurgulayan çiftçiler “Geçen yıl tarlamdan 1 bardak çay aldım, 10 bardak verdim. 9 tanesini cebimden, önceden yaptığım yatırımlardan koydum. Bu yıl belimiz hızla artan girdi maliyetleri, enerji maliyetleri, akaryakıt, gübre, işçi maliyetlerinde yaşanan artışla daha da büküldü” diyerek bu yıl ise durumun daha da kötüleştiğini ifade etti.

Eskişehir Tarım Platformu'nu temsilen toplantıya katılan paydaşlar ise üretim olmadan tüketimin mümkün olmadığını belirterek çiftçilerin şehir ve ülke için önemine vurgu yaptı. Ülkenin dört bir yanından gelen yangın haberlerinin içlerini yaktığını, çiftçilerin ise yetiştirdikleri ürünleri çürümeye bırakmak ya da yok fiyatına satmak arasında seçim yapmaya zorlandığını dile getiren platform temsilcileri, tarım adına çiftçinin yanında olduklarını açıkladı.

Toplantıya katılan çiftçiler, tek dertlerinin üretim yapmak olduğunu, siyasi bir amaçlarının bulunmadığını vurguladı. Çiftçiler, sıkıntılarını şehrin önde gelen isimlerine ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine anlattıklarını ve anlatmaya devam edeceklerini belirterek Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi ile Tarım Platformu'nun bileşenlerine teşekkür etti.

Kaynak: Bülten