81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, CHP’nin yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. Özel, ikinci turda 812 oy alarak CHP'nin sekizinci genel başkanı oldu. Eskişehir’de CHP'liler Özgür Özel'i tebrik mesajı yağmuruna tuttu. 

İşte Eskişehir’den Özgür Özel’e tebrikler;

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ UTKU ÇAKIRÖZER;

Bir demokrasi şöleni havasında geçen Kurultayımızda yeni Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel’i kutlar başarılar dilerim. Görevi devredecek Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bugüne kadar verdiği hak hukuk adalet mücadelesi için teşekkür ederim. 

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ JALE NUR SÜLLÜ;

Türkiye’deki tüm siyasi partilere örnek olacak demokratik olgunluk içinde geçen 38. Olağan Kurultayımızda yeni Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel’e başarı dileklerimle partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Hak, hukuk, adalet ve demokrasi uğruna yaşamını adayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na partimize ve ülkemize yaptığı büyük katkılar için sonsuz teşekkür ediyorum. 

Şu andan itibaren biz Cumhuriyet Halk Partililer, bütün gücümüzle yerel seçimlere yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz.

ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLİ İBRAHİM ARSLAN;

Birinci yüzyılımızda; Sivas’ta gerçekleşen ilk kongresiyle Kurtuluş mücadelesini kazanan, Cumhuriyetimizin kuruluşu ve devrimlerini yaşama geçiren CHP, ikinci yüzyılımızın ilk kongresinde, tam bir demokrasi şöleni yaşatarak yine, yeniden yeni bir kuruluş ve kurtuluş mücadelesi vermek için çok önemli bir değişimi gerçekleştiren, bu değişimin lideri olarak genel başkanlığımıza seçilen Sayın Özgür Özel’i yürekten kutlarım.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN; 

38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda Genel Başkanlık görevine seçilen Sayın Özgür Özel’i kutluyor, kendisine bu zorlu görevde yürekten başarılar diliyorum. 

“Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Atatürk’ün emanetine, hak, hukuk, adalet diyerek sahip çıkan, Türkiye’nin aydınlığa kavuşması için bugüne kadar mücadele eden Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Genel Başkanlığı süresince sarf ettiği emekleri için teşekkür ediyorum. 

Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ten ve kuruluş değerlerimizden aldığımız güçle, Türkiye’nin demokratikleşmesi yolunda CHP olarak önce yerelde, sonra genelde iktidar olabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT;

Cumhuriyet Halk Partimizin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i kutluyor, partimizin ve ülkemizin kaderini değiştireceğine inandığım bu önemli görevinde başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun.

TEPEBAŞI BELEDİYE BAŞKANI AHMET ATAÇ;

Demokratik mücadele içinde geçen 38. Olağan Kurultayımızda Cumhuriyet Halk Partimizin Genel Başkanı seçilen Sayın Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum. 13 yıldır partimize önderlik eden, hak, hukuk, adalet için mücadele veren Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na minnettarız.

Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında da köklü geçmişinden güç alarak Cumhuriyet Halk Partimizde ülkemizin geleceği için çalışacağız. Hepimize hayırlı olsun!

ESKİŞEHİR ESKİ MİLLETVEKİLİ PROF. DR. GAYE USLUER;

38. Kurultayımızda Genel Başkanımız seçilen Sayın Özgür Özel’i kutluyorum.

Önceki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na partimize ve mücadelemize emek ve katkıları için teşekkür ediyorum.

CHP ESKİŞEHİR ESKİ İL BAŞKANI RECEP TAŞEL;

Cumhuriyet Halk Partimizin en üst organı olan 38. Kurultayımızda yeni Genel Başkanımız olarak seçilen Sayın Özgür Özel’i kutluyor, sonucun partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hizmetleri, demokrasimize katkısı, kararlı ve cesur adalet mücadelesi için teşekkür ediyorum.

Barış içinde yarış partimize çok yakıştı.

Kaynak: Haber Merkezi