Nüfus müdürlüklerinde bulunan otomatları kullanarak nüfus cüzdanı ve ehliyet bilgilerini birleştiren sürücülerin, artık ehliyetlerini yanlarında taşıma zorunluluğu ortadan kalkacak. Bu uygulama Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınıza ehliyet bilgilerinizi aktarma ile sağlanıyor. 

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulaması ile artık iki ayrı kart taşıma zorunluluğu da tarihe karışıyor. Trafik kontrollerinde ehliyet gösterme zorunluluğu da bitecek. 

“Hayat kimliğinle kolay" uygulaması, sürücü belgesi bilgilerinin yeni nesil kimlik kartlarında yer alan çipe entegre edilmesini sağlıyor. Bu sayede trafikte ehliyet belgesi taşıma zorunluluğu da ortadan kalkmış olacak.

Söz konusu uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşların, yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olmaları gerekiyor. Bu belgelere sahip olan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne müracaat ederek, bu hizmetten yararlanabilecek.

Yeni tip sürücü belgesi sahipleri, yeni nesil elektronik kimlik kartı başvurusu sırasında; yeni nesil elektronik kimlik kartı sahipleri ise yeni tip sürücü belgesi başvurusu sırasında bu uygulamadan faydalanabilecekler. Belirtilen bu hizmetler tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi