Yeni evlenecek çiftler de yaz aylarının gelmesiyle yemekli düğün fiyatları araştırmasına başladılar. Çiftlerin en özel anlarından biri olan düğünler çok geniş bir fiyat yelpazesine sahip.

Son yılların her şeye getirdiği zamlar 2024 düğün maliyetini de ciddi oranda etkiledi. Kimi çift yemekli düğün isterken kimi sade bir kutlama ile bu özel anlarını yaşamayı tercih ediyor. Düğünler birbirinden farklı organizasyon çeşitlerine ve fiyatlara göre değişiklik gösteriyor.

1 milyon TL'ye dayandı

Evlilik maliyetinin, ev tutmak ve ev eşyası almaktan, gelinliğinden damatlığına, gelin arabası süslemesine ve çeyizine kadar neredeyse 1 milyon TL’ye ulaştığı bu zamanlarda ise yeni evlenecek çiftlerin korkulu rüyası haline gelen düğün fiyatları Eskişehir’de dudak uçuklattı.

Hafta sonu, hafta içi ve yemekli yemeksiz olarak fiyatlarda değişiklik göstermekle beraber Eskişehir’de ortalama bir düğün salonu tutmak 40 bin ila 100 bin arasında değişiklik gösteriyor.

Düğün salonu tutmadan geleneksel sokak düğünü yapmanın maaliyeti ise düğün salonlarıyla yarışır durumda. Ses sistemi içinde olan bir orkestra tutmak bile 50 binden başlıyor.

Muhabir: Beste Temel