Sarıkaya artan maliyetlere dikkat çektiği açıklamasında, “Kullandığımız ürünlere aşırı zam geldi, Asgari ücret arttı. Biz meslek grubu olarak her zaman müşterilerimizin yanındayız ve müşterilerimizi düşünerek hareket ediyor ve zam uygulamasını yapıyoruz. Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammını fiyatlarımıza yansıtmadık. Şimdi 2024 Ocak ayına geldiğimiz zaman ürün fiyatlarının artışı, asgari ücretin artışı bizi çok zorladı. 100 liraya aldığımız kolonya 300 lira şu an. 40 liraya aldığımız jilet 130 lira oldu. Sprey 30 liraya alıyorduk, şu an 90 lira. Ortalamaya baktığımız zaman yüzde 300’ün üzerinde bir artış var malzemelerimizde. Asgari ücret de esnafımızı ayakta kalmasını baya bir zorlaştırdı. Dükkân kiraları ile birlikte de esnafın dayanacak gücü kalmadı. Biz de mecburen ücretlerimizde artış yapmak zorundayız. Müşterilerimiz bizler için çok değerlidir, bizler sadece verdiğimiz hizmetlerin hakkını almanın derdindeyiz”
“Ayakta kalmak için devletimizin desteğine ihtiyacımız var”
Sarıkaya, “Halkın gözünde berberler aşırı zam yaptılar deniyor, kesinlikle değil. Yüzde 200’lerde ekonomik şartlarda gelen zamlara karşı bizim yaptığımız artışlar fazla değildir. Meslektaşlarımıza hakkını vermekte elimizi korkak alıştırmayalım. Devletten tüm esnaf gruplarımızın bir talebi var. Bizler Bağ-Kur ve SGK primlerini ödemekte çok zorlanıyoruz. Devletimizden yüzde 50 bir prim talep ediyoruz. Çünkü genelde esnaflarımızın Bağ-Kur ve SGK borcu var. Bunların olmaması için primlerimizin düşürülmesi daha iyi olacaktır. Esnaflarımız korunmalıdır, ayakta kalmak için Devletimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
“Zam yapmak zorundayız”
Zam kararını mecburiyetten aldıklarını belirten Sarıkaya, “Hayat standartlarımızı sürdürebilmek için zam yapmak zorundayız. Eskişehir halkının anlayışla karşılamalarını talep ediyoruz. Uyguladığımız fiyatlar kesinlikle fahiş fiyatlar değildir. Berber, kuaför ve güzellik uzmanları dışarıdan bakıldığı gibi bir makas bir tarak kesinlikle değil. Müşterilerimizin bu cümlesi değerli meslektaşlarımızı üzüyor. Bizler sanatkâr insanlarız. Tezgâhın başına geçmemiz en az üç senemizi alıyor” şeklinde konuştu.