Eskişehir’de bir ekmeğin fiyatının 10 liraya çıkması özellikle dar gelirli vatandaşların bütçelerini etkiliyor. Bazı fırın işletmeleri ise her bütçeden aileye hizmet vermek için bir gün önceden kalan ekmeği daha ucuza satıyor. Bayat ekmeğe talebin her geçen gün arttığını ifade eden fırıncı esnafı, “Önceki yıllarda vatandaşlar bayat ekmekleri köfte yapmak için alırlardı, şimdi ise yemek öğünlerinde tüketmek için alıyorlar. Asgari ücret ile geçinen bir aile için, tabi günde bir ekmek de yetmez, ekmek masrafı dahi bütçelerini etkiler. Bu sebeple dünden kalan ekmeği daha uygun fiyata satıyoruz” diye konuştu.

Eskişehir’de bazı fırınlarda ise dünden kalan simitlerin de uygun fiyata satıldığı görüldü. 

Muhabir: Fatih Arduç