Türk kökenli Bulgaristan yurttaşlarının çoğunluğunun üye olduğu partinin ikiye bölünmesi nedeniyle, oyların ikiye bölünmesinden endişe ediliyor. Eskişehir’de Balkan Türkleri, çifte vatandaşlardan 13 numarası ile seçime girecek olan ‘Halk ve Özgürlükler İttifakına’ oy çağrısında bulundu. 

Eskişehir’ de çok sayıda duvar panosu Balkan Türkleri tarafından ‘Sandığa Gidelim’ mesajları ile donatılırken, üç yılda 7’nci kez gidilen erken genel seçim sonucunda Bulgaristan da beklenen hükümete kavuşması dileğinde bulunuldu. 

Kısa adı ESBALGÖÇ olan Eskişehir Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Habibe Aydın, üç yıl içinde yaşanan 6’ncı seçimden sonra Bulgaristan’da kurulan koalisyon hükümetinin istifa etmesi ile önümüzdeki pazar günü 7’nci erken genel seçimin yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Koalisyon yürümedi. 3 yılda 7’nci seçim gündeme geldi. Bulgaristan’daki seçimleri Eskişehirlilerde yakından takip ediyor. Eskişehir’de 4 bine yakın çiftte yurttaş, Eskişehir’de açılacak üç sandıkta oylarını kullanacaklar. Çankaya’da Yakup Satar Meslek Lisesi’nde açılacak sandıkta oylar ise bilgisayar tutuşuna basarak kullanılacak. Tepebaşı ilçesinde ise Kardeşler Ortaokulu ile Avukat Şahap Demirer İlkokulunda sandık açılacak”

Türkiye’de 27 Ekim Pazar günü Bulgaristan seçimleri için Eskişehir ile birlikte tam 167 sandık açılacak. Seçime Türkiye Devleti lojistik destek veriyor. Eskişehir’de yaşayan çifte vatandaş Balkan Türkleri, seçimlerde Türklerin klasik hareketi önümüzdeki pazar günü yapılacak seçime 13 sıra numarası ile katılan ‘Halk ve Özgürlükler İttifakına’ oy vereceklerini söylediler. Eskişehir’deki seçimler Bulgaristan Büyükelçiliğinden gelecek görevliler ile Sofya’dan gelecek sandık gözlemcileri tarafından da izlenecek.

Kaynak: Haber Merkezi