Bir ortopedi firması Eskişehir'de, hastalar ve yakınlarından takdir almayı başaran bir uygulama başlatarak dikkat çekti. Yaklaşık 20 yıl önce startı verilen girişim, ücretsiz sedye ve tekerlekli sandalye hizmeti sunuyor.

Doktorlar Caddesi'nde yer alan firma, 20 yıla yakın bir süredir devam ettirdiği ücretsiz tekerlekli sandalye uygulaması ile öne çıkıyor. Ortopedi işletmecisi, hastaların zorlukla ve insan gücüyle taşındığını gözlemledi. Bu duruma duyarsız kalmayan işletme, bazı hasta sandalyelerini ve sedye hizmetlerini vatandaşların ücretsiz kullanımına açtı. Kimliğini bırakan vatandaşlar, hizmet verdikten sonra tekerlekli sandalyeyi teslim alırken kimliğini geri alabiliyor.

"Hastaları zor durumda görmeye vicdanımız el vermedi"

İşletmeci Nezih Çapa, ücretsiz tekerlekli sandalye uygulamalarına yaklaşık 20 yıl önce Doktorlar Caddesi'nde başladıklarını belirtti. Çapa, o dönemde caddenin çoğunlukla doktorlar ve eczaneler tarafından kullanıldığını, vatandaşların hastalarını battaniye veya herhangi bir insan gücüne ihtiyaç duymadan taşıyabileceği bir yönteme ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Çapa, "Hastaların zorlukla taşınması karşısında devreye girdik. İşletmemizin önüne birkaç hasta arabası ve sedye yerleştirdik. Hastalar geliyor, kimliğini bırakıp arabayı alıyor ve işleri bitince arabayı getirip kimliğini alıyorlar. Biz bu serviste hiçbir zaman ücret talep etmedik" dedi.

Çapa, zamanla bazı doktorların farklı yerlere taşınmak zorunda kaldığını ve bu nedenle hasta talebinin azaldığını belirtti. Ancak, firma bu ücretsiz hizmet uygulamasını hala devam ettiriyor.

Kaynak: İHA