Eskişehir'de uzun zamandır susuzluktan mustarip olan tarım arazileri, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından tamamlanan Tepebaşı Gündüzler Barajı sayesinde suya kavuştu. Temelden 65 metre yüksekliğe ve 8,3 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olan baraj, toplam 12 bin 20 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlıyor.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumun ülke kalkınmasının öncü ve marka bir kuruluşu olduğunu vurgulayarak, suyun hayatın ve kalkınmanın merkezinde yer aldığını belirtti. 

Balta açıklamasında “Susuz bir kalkınma mümkün değildir. Bu nedenle sulama projelerimiz başta olmak üzere yatırımlarımızı en kısa zamanda tamamlayarak faydaya dönüştürmek, verimli topraklarımızın bereketine bereket katmak için çalışmaktayız” diye konuştu. 

Modern sulama projelerinin tarımda verim artışı, üretim deseninin çeşitlenmesi ve çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu kaydeden Balta, bunun kırsal kalkınmada yoksulluğun azaltılması ve yaşam standardının yükseltilmesi ile göçün önlenmesine de hizmet ettiğini vurguladı.

Gündüzler Barajı'nın tamamlanmasıyla susuz topraklara bereketin geldiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Balta, barajın Eskişehirli çiftçiler için hayırlı olmasını diledi. Balta, “DSİ olarak ülke tarımı ve insanı için özveri ile çalışmaya devam ediyoruz. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, modern sulama sistemlerinin yaygınlaşmasını ve özellikle su tasarrufunun sağlanmasını önemsiyoruz” dedi.

Muhabir: Fatih Arduç