Çukurhisar Mahallesi'nde bulunan 50’nci Sokak sakinleri, kamulaştırmanın gerçekleştirilmemesi ve altyapı yetersizliği nedeniyle yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekti. Kanalizasyon atıklarını sürekli vidanjörle temizlemek zorunda olduklarını, yağmur ve kar suları yüzünden zor durumlarda kaldıklarını belirten mahalleliler, yetkililere bu konuda çözüm bulunmasını talep ediyorlar.

Eskişehir’de kanalizasyon sorunu

Mahalleli Hüseyin Kopal, yağışlar nedeniyle sık sık sel yaşadıklarını ve kanalizasyon temizliği için sürekli vidanjöre ihtiyaç duyduklarını belirtti ve "Kanalizasyon sorumuz var. İşin yüzde 98'i bitmiş, son 100 metre kala ara verilmiş. 15-20 günde bir belediye arabasıyla kanalizasyon çektiriyoruz. Belediyeden ricamız bunu ele alıp, bir an önce bu işi halletmeleri. Son zamanlarda yaşadığımız sel ve kar sularının açtığı mağduriyet, yaşam koşullarımızı olumsuz etkiliyor" dedi.

“Hijyen denen bir şey kalmadı”

Hasan Hüseyin Tetik ise ayda 3-4 kere kanalizasyon temizliği yaptırmak zorunda kaldıklarını söyleyerek "Yolumuz berbat bir durumda. Yağmur yağdığında su taşıyor ve ortamda hijyen kalmıyor. Belediyeye durumumuzu belirtip yardım talep ediyoruz. Bunun yanında yol yapımı için gerekli olan istimlakın gerçekleşmemesi de bir başka sorunumuz" ifadelerini kullandı.

Bir diğer mahalle sakini Murat Yazıcı ise "Altyapı sorunları ve yol problemlerimiz nedeniyle sürekli yüksek miktarda para ödemek zorunda kalıyoruz. Bir kamyon için 3-4 bin lira para vermek zorunda kaldık. Ayrıca 3 ayda bir bunu çektirmek zorunda kalıyoruz. Belediye, fiyatların pahalı olduğunu belirttiğimizde ise bunun normal olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA