Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı'nın (ÜniAr) her yıl düzenlediği Türkiye Üniversite Memnuniyeti Araştırması'nın 2024 yılı sonuçları, Eskişehir'deki üniversiteler için hayal kırıklığı yarattı. Araştırma sonuçlarına göre Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, genel memnuniyet ve öğrenim deneyimi sıralamasında ilk 20'ye girmeyi başaramadı.

Genel memnuniyet sıralamasında Anadolu Üniversitesi 54., Eskişehir Teknik Üniversitesi 62., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ise 144. sırada yer alırken, devlet üniversiteleri arasında da ilk 20'de kendilerine yer bulamadılar. Öğrenim deneyimi, akademik destek, yönetim memnuniyeti gibi birçok kategoride de Eskişehir üniversiteleri, listede üst sıralara tırmanmayı başaramadı.

Öte yandan, yerleşke ve yaşam doyuruculuğu açısından Anadolu Üniversitesi bir başarı hikayesi yazdı ve 200 üniversite arasında zirvede yer aldı. Ancak aynı kategori de Eskişehir Teknik Üniversitesi 93., Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ise 152. sırada kaldı.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı