Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, ekibiyle birlikte 22 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilen Tarım Çalıştayı Raporuna son şeklini vermek üzere Genç Rençberler Oluşumu temsilcileriyle İl Müdürlüğünde bir toplantı düzenledi. Toplantıda, İl Müdürlüğünce hazırlanan rapor değerlendirilerek sonuçlandırıldı.

İl Müdürü Gümüş, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Tarım Çalıştayı'nda çiftçi ve sektör temsilcilerinin sorunlarını, çözüm önerilerini ve taleplerini dinlediklerini belirtti. Gümüş, "Genç çiftçilerimizin tarımsal üretime devam etmesi, sürdürülebilirlik açısından bizleri gelecek adına hem mutlu etti hem de umutlu kıldı. Çalıştaya katılan çiftçilerimizin talebi üzerine, dile getirilen sorunlar ve taleplerin yer aldığı bu raporu, Tarım ve Orman Bakanlığımızda randevu alarak çiftçilerimizle beraber Sayın Bakanımıza sunmayı planlıyoruz." dedi.

Eskişehir Genç Rençberler Oluşumu adına açıklama yapan Birol Özsak, Tarım Çalıştayı'nın raporuna son şeklini vermek amacıyla İl Müdürü Gümüş'ün daveti üzerine bir araya geldiklerini söyledi. Özsak, "Tek amacımız tarımsal üretim sürecinde yaşadığımız sorunlara çözüm bulmak için sesimizi yetkili mercilere ulaştırmaktır. Biz Eskişehir'in genç çiftçileri olarak sadece sürdürülebilir bir tarımsal üretim yapmak istiyoruz. Sayın İl Müdürümüz ve Sayın Bakanımıza bizlere kendimizi ifade etme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyoruz. Çalıştay raporumuzu bir an önce Sayın Bakanımıza ulaştırmak üzere kendisinden randevu bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarım1Tarım2

Kaynak: Bülten