Erzincan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alır ve Anadolu'nun en eski kültür merkezlerinden biridir. Bu özelliği ve büyüleyici doğal güzellikleri ile turizm potansiyelini her geçen gün artıran bu şehir, aynı zamanda sanayi yönünden de belirli bir potansiyele sahiptir. Erzincan'daki sanayide ağırlıklı olarak gıda, dokuma ve metal eşya fabrikaları bulunurken, madencilik alanında ise krom, demir, linyit ve tuz ön plandadır.

Erzincan, Merkez ilçesi başta olmak üzere, toplamda 9 ilçeden oluşuyor. Bu ilçeler; Üzümlü, Tercan, Çayırlı, Refahiye, Kemah, İliç, Otlukbeli ve Kemaliye'dir. Bu ilçeler arasında en kalabalık olanı Merkez ilçesi, en az nüfusu olan ise Otlukbeli'dir. Şehrin tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması, tarih boyunca birçok farklı medeniyetin bu topraklarda yer almasını sağlamıştır.

Tüm bu çeşitlilik ve zenginliklerle dolu bu şehirde, Erzincan dışında en kalabalık olan vatandaş grubunu sizce hangi il oluşturuyor? Tahminlerinizi zorlamaya hazır olun çünkü cevap herkesi şaşırtabilir: Erzincan'da ikinci büyük nüfusu, kuzey komşusu Gümüşhane ilinden gelen vatandaşlar oluşturuyor. Erzincan ve Gümüşhane, coğrafi yakınlıklarının yanı sıra birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla da öne çıkan iki güzide şehir olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Haber Merkezi