EMO 41. Olağan Genel Kurulu'nda alınan kararla şube statüsü kazanan EMO Eskişehir, 13 Haziran 2008'de açılışını gerçekleştirerek resmen faaliyetlerine başladı.

1973 yılında kurulan Eskişehir İl Temsilciliği, 35 yıl boyunca verdiği hizmetten sonra şube statüsünde de meslektaşlarının haklarını korumak, mesleki standartları yükseltmek ve kamu yararını gözetmek amacıyla büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam ediyor. 

EMO Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu adına mesaj yayınlayan Ahmet Şakar açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Demokrasi mücadelesi, şubemizin temel ilkelerinden biri olmuş ve her zaman toplumun refahını, adaletini ve eşitliğini savunmak için çaba göstermiştir. Şubemiz, meslektaşlarımızın sesini duyurmak, haklarını korumak ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla birçok projeye ve etkinliğe imza atmıştır.

EMO Eskişehir Şubesi, kamu yararını gözeten çalışmalarla, Eskişehir'de ve ülkemizin her köşesinde halkımızın güvenliği, sağlığı ve yaşam kalitesinin artırılması için var gücüyle çalışmıştır. Teknolojik gelişmeleri takip ederek, enerjinin verimli ve sürdürülebilir kullanımı konusunda farkındalık yaratmış ve birçok mesleki alanda öncü projeler geliştirmiştir.

16 yıllık süreçte, her bir üyemizin katkısı ve emeğiyle bugünlere geldik. EMO Eskişehir Şubesi olarak, demokrasi, eşitlik ve adalet ilkelerine bağlı kalarak, mesleki ve toplumsal sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Gelecekte de aynı kararlılıkla, meslektaşlarımız ve halkımız için çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu anlamlı günde, başta kurucularımız ve bugüne kadar çeşitli kademelerde görev almış yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, tüm üyelerimize ve destekçilerimize teşekkürü bir borç biliriz. Birlikte daha güçlü ve aydınlık bir gelecek inşa edeceğimize olan inancımız tamdır” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı