Başkan Serkan Koyuncu’nun öncülüğünde kurulan Emirdağ Belediyesi Gençlik Meclisi, ilçedeki gençlerin karar alma süreçlerine dahil olmalarını, fikirlerini özgürce ifade edebilmelerini ve topluma fayda sağlayacak projelere imza atmalarını amaçlıyor.

Gençlik Meclisi’nin ilk toplantısında, meclis başkanlığı için seçim yapıldı. 14-18 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla gerçekleşen seçimde, genç üyeler arasında yapılan oylama sonucunda Gençlik Meclisi Başkanı seçildi. Yeni başkan, meclisin faaliyetlerini koordine edecek ve gençlerin projelerini hayata geçirmede öncü rol oynayacak.

Başkan Koyuncu, gençleri tebrik ederek, "Meclis demek hoşgörü, birbirini dinleme anlayışı, konuşma becerisi, kendini ifade etme becerisi ve demokratik anlayış gelişimi demektir. Hem bu becerileri kazanmak hem de Kadim Şehrimiz Emirdağ'daki gençlerin sesi olmak için kurduğumuz Gençlik Meclisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu meclis, gençlerimizin yeteneklerini ve fikirlerini ortaya koyabilecekleri bir platform olacak. Sizlerin önerileri, projeleri ve enerjisiyle Emirdağ'ı daha da güzelleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Gençlik Meclisi’nin başkan ve meclis üyeleri, ilk projelerini planlamak için bir araya gelirken, Gençlik Meclisi’nin ilçede sosyal sorumluluk projeleri ve çeşitli etkinliklerle aktif rol alacağı belirtildi.

Muhabir: Fatih Arduç