450 günde tamamlanacak

Eskişehir'de bazı mahallelerde okulların yetersizliği her geçen yıl daha fazla hissediliyor. Öğrencileri taşımalı eğitime zorlayan bu sorun yıllardan beri çözülemiyor. Özellikle Emek Mahallesi ve Çamlıca Mahallesi gibi nüfusu her geçen gün artan mahallelerde okul problemi giderek büyüyor. Trafik ve güvenlik sorunu ise velileri tedirgin ediyor. Emek Mahallesi’nde ise 450 iş gününde tamamlanacağı belirtilen 32 derslikli Anadolu Lisesi için çalışmalar başladı. Bölgede bir lise olmaması Eskişehir’de pek çok kez tepkilere neden olmuştu. Yıllarca Emek Mahallesi’ne lise yapılmasını bekleyen vatandaşlar sonunda liseye kavuşuyor.

Yıllar süren mücadele

2019 yılında dönemin Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, çalışmanın yatırım programına alındığını açıklamıştı. 9 Ocak 2023’te ise dönemin Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre,  "Emek Mahallesine 32 derslikli bir lise yapılacak. Yeri tespit edildi. Onay çıktı. Artık, yapım aşamasına geçildi. Bu lise bölgedeki lise sorununu çözecektir" açıklamasında bulunmuştu. 

Çalışmanın tamamlanmasını bekliyorlar

Yıllarca Emek Mahallesi’ne bir lise yapılması için mücadele eden vatandaşlar ise çalışmanın belirtilen iş gününde bitirilmesini beklediklerini ifade ediyorlar. Yıllarca Emek Mahallesi’ne lise yapılması için  müjdeler verildiğini kaydeden vatandaşlar, artık bir neslin daha, başka mahallelerdeki liselere gitmek zorunda kalmaktan kurtulması gerektiğini ifade ediyorlar. 

Kaynak: Haber Merkezi