Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaşlarına yönelik düzenlemeler hakkında konuştu ve "Yıl sonuna kadar bu çalışmayı tamamlayacağız ve emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük ücret alanları desteklemek amacıyla bir yaklaşım sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kıdem tazminatı düzenlemesi konusunda da konuşan Yılmaz, "Şu an için bu konuda herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır. Geniş bir çalışma grubunu etkileyecek bu tarz konularda adım atmadan önce sendikalarla uzlaşmayı prensip haline getirdik. Bu konuda herkesin gönül rahatlığı içinde olması gerekiyor." dedi.

Ekonomist Muhammet Bayram, beklenen en düşük emekli maaşındaki artışı değerlendirdi ve "Yılın başından bu yana yaşanan enflasyonla beraber emeklilere en az yüzde 40-45'lik bir artış yapılacak. Ancak ekim ayında düzenlenip düzenlenmeyeceği konusu tartışılıyor." dedi.

Bayram, kıdem tazminatı fonu meselesi üzerine de konuştu ve "Bu işçinin hakkıdır ve emeklilikle bağlantı kurulamaz. Bundan sonraki süreçte kıdem tazminatının kaldırılmasıyla ilgili bir adım olmayacak" ifadelerini kullandı.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi hakkında da görüşlerini paylaşan Bayram, "Kıdem tazminatını ayırmayan işverenlerin, tazminatın belki bir kısmını tamamlayıcı emeklilik sistemine aktarıp bunun önünü açabilirler. Bu çalışanlar için ikinci düzey bir emeklilik olacaktır." dedi.

Yıl sonu için asgari ücret beklentisi de getiren Bayram, "Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın memurlara yüzde 50'lik bir artış duyurmasından sonra, yıl sonu itibarıyla altı aylık enflasyonun yüzde 40-45 arası olması bekleniyor. En az yüzde 40'lık bir düzeyde artış olacağını ve net asgari ücretin 15 bin lira olacağını tahmin ediyorum" diye belirtti.

Editör: Şehir Gazetesi