AK Parti’nin eski il başkanları, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Eskişehir’de ortaya çıkan tabloyu Şehir Gazetesi okuyucuları için değerlendirdiler. 

( Açıklamaların tam metnini Gazeteniz Şehir’de okuyabilirsiniz.)

Eski başkanlar Osman Yüksel, Dündar Ünlü, Zihni Çalışkan ve Süleyman Reyhan’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şu şekilde:

                                                   ***

Osman Yüksel: “Adaylarımız da teşkilatımız da gerçekten çok uyumlu çalışma içerisindeydi. Çok da doğru adaylarla çıktık ama tabi ki bu Türkiye genelinde birkaç sorun vardı, halktan da bize bir ders verildi Türkiye genelinde. Bu mesajı da biz aldık, halkla daha iç içe olmamız gerektiğine inanıyoruz.”

Osman Yüksel’in yukarıdaki ifadeleri arasında iki konu gerçekten ilgimizi çekti.

Neymiş?..

Adaylar ile teşkilat çok uyumlu çalışmış…

Çok da doğru adaylarla çıkmışlarmış…

İşte efendim uzun zamandır fırsat beklediğim o soğuk esprinin tam zamanı: Peki buna kim inanır?..

                                                       ***

Dündar Ünlü: “Bizde olmayan merkez belediyelerde 3 yıllık veya 5 yıllık bir stratejik plan koymak lazım. O süreç içerisinde çalışmak lazım ki, seçim zamanına geldiğimizde iddialı olabilelim. Yoksa böyle bir strateji ve çalışmayı ortaya koymadan 60 günlük bir seçim kampanyası ile mevcut birisi kesintisiz 15, birisi 25 ve birisi kesintisiz 10 yıllık bir mirasın üzerine gelen adaylarla belediyelerle mücadele edemeyiz.”

Evet efendim; Ünlü’nün bu tespitine katılmamak mümkün mü?

Aslında bu değerlendirmeyi, yıllar yılı Şehir Gazetesi sütunlarında bizler de çok defa yaptık. Nihayetinde ise soluğu onuncu köyde aldık…

                                                       ***

Zihni Çalışkan: “Aslında normal bir seçim süreci yaşanmış olsa bunu adaylar ve şehirdeki seçim süreci ile alakalı bir değerlendirmeye tabi tutmak mümkün olabilirdi. Ancak tüm Türkiye’de benzer sonuçlar çıktığından dolayı Eskişehir’e özel bir değerlendirme yapılabileceği kanaatinde değilim.”

Süleyman Reyhan: “Türkiye’de ne olduysa burada da o oldu.

Açıkçası Çalışkan ve Reyhan’ın, benzer temalı bu görüşlerine katıldığımızı söyleyemeyiz…

Neden derseniz; AK Parti, 2024 yerel seçimlerinde büyükşehir belediyelerinden 12, il belediyelerinden 12, ilçe belediyelerinden 359 ve belde belediyelerinden 124 olmak üzere toplamda 507 belediye başkanlığı kazandı.

Demek ki neymiş?

Tüm Türkiye’de sonuçlar, benzer değilmiş…

Yorum sizlerin.

Bendeniz yarın yine buradayım.

Beklerim efendim…

GÜNÜN SÖZÜ:

Ey insan! Kadere az bahane bul. Buğday ektin de arpa mı biçtin?

-       Fuzuli