Başrolünde Mehtap Öztepe (Devlet Ana/ Bacı Bey), Kutay Sungar (Osman Bey), Nusret Şenay (Akçakoca) isimlerinin yer aldığı Devlet Ana oyunu, usta oyuncuların muhteşem performanslarıyla izleyicileri büyüledi.

Kalabalık bir kadro ile muhteşem bir senkronizasyon içerisinde sergilenen oyunda, dekor, kostüm, sahne işçiliğinin de muhteşemliği gözden kaçmazken, 3 saat süren oyunda adeta izleyiciler sahneye kilitlendi.

Kemal Tahir’in aynı adlı romanından uyarlanan Devlet Ana oyununda bugünkü Marmara Bölgesi'nin güneydoğusunda, Bitinya'nın gölgesinde yer alan küçük bir uç beyliği. Üç yanı batakla çevrili bu beylik, kaos ve belirsizliğin hüküm sürdüğü bir dönemde hayatta kalmaya çalışıyor. Etrafındaki güçlü devletler ve göçebe boylar tehdidi altındayken, beylik içinde de ihanet ve entrikalar kol geziyor. 1290 ile 1300 yıllarının sahnelendiği oyunda Osmanlı’nın kuruluşunu simgeleyen detaylar göze çarpıyor.

Eskişehir'de sahnelenen Devlet Ana oyunu, izleyicilerden yoğun ilgi ve beğeni topladı.

Eskişehirliler, Devlet Ana oyununu sahneye taşıyan Ankara Devlet Tiyatroları'na ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Bu tür oyunların daha sıkça sahnelenmesini ve daha geniş kitlelere ulaşmasını dilediklerini de ifade ettiler.
 

Muhabir: Beste Temel