Ünlüce: Yılmaz Hoca gibi isimlerin karşılığı bile değildir o ücret Ünlüce: Yılmaz Hoca gibi isimlerin karşılığı bile değildir o ücret

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye'nin deprem riski konusundaki uyarılarını sürdürüyor. Jeotermal alanlara dikkat çeken Prof. Dr. Ercan, her depremin yeni bir enerji, bir jeotermal doğuş olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ercan, Eskişehir’in komşuları Afyonkarahisar ve Kütahya Simav’a dikkat çekti. 

Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik ve Bolu gibi illeri örnek göstererek 7 büyüklüğündeki depremi işaret eden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, jeotermal alanlarında büyük depremler olabileceğine işaret etti.

Prof. Dr. Ercan paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Jeotermal alanlar M7 büyüklüğünde, her maden suyu kaynağı çok eskiden deprem olmuş yerlerdir. Bu nedenle, bu gibi bölgelerde deprem riskinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Her deprem yeni bir enerji, bir jeotermal doğuş demek. Afyon, Germencik, Nazilli, Aydın, Denizli, Buharkent, Salihli, Bursa, Balıkesir, Simav, Dikili, Gümuldür, Erzincan, Erzurum, Ladik, Bolu gibi iller bu konuda önemli örneklerdir." 

Muhabir: Beste Temel