Denizli yapılan son memnuniyet anketlerinin ardından bir öğrenci şehri olarak görülebilir. Ankete katılan öğrenciler Denizli’den yüksek oranda memnuniyet duyduklarını belirtmişlerdir. 

Denizli'de binlerce öğrenci bulunmakta ve her geçen yıl öğrenci sirkülasyonu yaşanmaktadır. Bu öğrenciler Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenim görmektedir. Öğrencilerin memnun kaldığı bir şehir öğrenci şehri olarak değerlendirilebilir. 

Denizli halkı da esnafı da öğrencileri çok severler, şehrin tamamı öğrenci dostu bir şehirdir. Burada yaşayan insanlar öğrencilere uygun fiyatlı konaklama, yemek ve ulaşım imkânları sunmaktadır. Ayrıca Denizli'de öğrenciler için çeşitli sosyal ve kültürel aktiviteler de düzenlenmektedir. Bir öğrencinin ihtiyacı olan tüm imkanlar sağlandığı için de öğrenci de yerel halk da bu iletişimden mutludur.

Denizli'nin öğrenci şehri olmasının birkaç nedeni vardır. İlki elbette Denizli’de bulunan Pamukkale Üniversitesi, Türkiye'nin en iyi ve köklü üniversitelerden biridir. Bu eğitim birikimi de Denizli'ye her yıl binlerce öğrenci gelmesini sağlamaktadır. Diğer bir neden ise Denizli’nin tarihi ve kültürel zenginliğiyle ünlü bir şehir olmasıdır. Öğrenciler samimi bulduğu bu şehirde okumaktan çekinmeden tercih listelerine Denizli yazarlar. Öğrencilerin bu şehri seçmesindeki son sebep ise Denizli’nin doğal güzellikleri ile ünlü bir şehir olmasıdır. Özellikle Pamukkale Travertenleri her yıl hem yurt dışından hem yurt içinden binlerce turistin ziyarette bulunduğu doğal bir oluşumdur. Denizli’nin popülerliği öğrencilere rahat ve huzurlu bir yaşam ortamı sunar ve öğrenciler bu popülerlikten memnuniyet duyar.

Denizli'de öğrenci olmak öğrenciler için birçok avantaj sunmaktadır. Öğrenciler Denizli'de kaliteli bir eğitim alabilir, zengin bir kültürel deneyim yaşayabilir ve rahat ve huzurlu bir yaşam ortamı bulabilirler. Tüm bu sebepler bir araya geldiğinde; Denizli öğrenci şehridir. 

Kaynak: Haber Merkezi