CHP Eskişehir teşkilatının pazar toplantıları CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda konuşan Yalaz, “Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Onları her zaman savunalım. Bizler birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuz sürece hiçbir güç kazanma fırsatı bulamaz” dedi. 

Üyelerin sürekli örgütle temas halinde olması gerektiğine dikkat çeken Yalaz “Bizim çok güçlü ve sevilen belediye başkanlarımız var. Diğer partiler ve özellikle iktidar partisi, onlarla yarışabilecek güçte dahi bir aday bulamıyorlar. Yakınına dahi yaklaşabilecek şekilde düşünüyorlar, bulamıyorlar. Bu nedenle yapabilecekleri tek şey onlara saldırarak, onları güçsüzleştirmek lütfen bunun farkında olalım. Bunun farkında olalım ve belediye başkanlarımızı kamuoyu nezdinde her zaman savunalım onlar iyi ki varlar ve yaptıkları hizmetlerle, varlıklarıyla alnımız açık, başımız dik, onları savunabiliyoruz. Ne mutlu bize. Eskişehir gibi bir yerde yaşıyoruz. Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Gün, iç çekişmeleri bir kenara bırakarak tüm belediyeleri kazanmak için mücadele günüdür. Kongrede ve öncesinde Tüm taahhütlerin ve mesajların sonuna kadar arkasındayım. Birlikte çok güzel işler başaracağız. Yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

Toplantıda konuşan Kazım Kurt, “Kötü bir dönemden geçiyoruz. Demokrasi Türkiye’de önemli olduğu kadar parti içinde de önemli. Kongrede çok adaylı bir yarış oldu. Bu yarıştan kimsenin korkmaması lazım. Bir başkanımız seçimi kazandı. Kazanan başkan hepimizin il başkanıdır. Seçimin sonuçlarına saygılıyız. Hiç kimsenin parti içi demokrasiden korkmasına gerek yok. Önce örgüt ilkesini sonuna kadar destekliyorum. Örgütü yok sayarak dışlayarak hiç kimse bir şey elde edemez. Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde örgüttür. Örgütün her zaman emrinde olduğumu yineliyorum. Örgüt hepimiziz, hiç kimsenin tekelinde değildir. Bunu da herkes böyle bilmelidir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi