Çelik kentsel dönüşüm konusunda şu ifadelere yer verdi, “Gerçekten Eskişehir’in ötelenemeyecek bir sorunu bu. Eskişehir diğer şehirlere baktığımız zaman kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Bunun çeşitli sebepleri var. Bunu sadece belediyelere atmakla ya da başka bir yerlere atmakla ilgili değil. Bu konuda bütün siyasi partilerin bütün kurumlarımızın bir araya gelerek bu problemi çözmesi gerekir. Çünkü baktığımızda konut sıkıntısını Eskişehir’de de yaşıyoruz ve eski evlere baktığımızda bir türlü dönüşemiyor. Bunun sebepleri var, kat artırımından tutalım, çeşitli haklı sebepleri var. İstiyorum ki bu konular bütün ayakları ile bir araya gelerek şehrimiz adına bunların çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. 

Eskişehir butik şehir haline geldi

Çelik, “Şehrimizde doğru düzgün imar açılmadı arsa payları çok yüksek. İnşaatın en büyük bileşenlerinden bir tanesi arsa payıdır. Arsa üretimi olmayınca maliyetlerin çok yükselmesine sebep oluyor ve tüketici artık buna erişemiyor. Vatandaşlar bu günlerde sıcak paraya erişemiyor kredi çekemiyor konuta ulaşamıyor. Bu konuya çok üzülüyorum. Şehrimiz küçülüyor ve geride kalıyor. Eskişehir butik şehir haline geldi. Şehrimizi hareket ettirmemiz lazım. İnsanların daha modern, deprem yönetmeliğinde yapılmış, yeşil alanı olan, okulu olan çağdaş evlerde oturmaları lazım diye düşünüyorum” 

Şehri artık bu görüntüden kurtarmamız lazım

Küçük Sanayi bölgesi ile ilgili de konuşan Çelik, “Küçük Sanayi kentsel dönüşüme girip buranın biran evvel çözülmesi lazım. Kaç seneden beri söylüyoruz, buradan herkese sesleniyorum bu Eskişehir’in ayıbı. Şehrin merkezinde kirli bir görüntü, araba yan yana geçemiyor, doğru düzgün tuvaletleri yok, çağdaş yaşayacak bir yer değil. Burada bu şekilde çalışılmaz. Buranın bir an evvel dönüştürülüp oraya konut alanı, ticari bankalar mı olur alışveriş merkezi mi olur öyle bir yer yapılarak buranın dönüştürülmesi lazım. Şehri artık bu görüntüden kurtarmamız lazım.

Eskişehir geri kalıyor, işin açığını konuşalım. Birinin ak dediğine biri kara diyor. Eskişehirliler olarak biz bundan bıktık. Bir araya gelip bunu çözmeleri lazım”

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı