Seçimler sonrası Eskişehirspor’a destek verildi mi sorusuna Candemir, “Verilmedi. Seçimler öncesi aday olan arkadaşlar adayken Eskişehirspor konusunda verdikleri tüm sözleri yerine getirsinler. Sonuçta mevcut belediyelerimiz Eskişehirspor’a yapacakları yardımı ceplerinden yapmıyorlar, belediyenin bütçesinden yapıyorlar. Eskişehirspor da bu şehrin en değerli markası buraya yapılacak herhangi bir yardımda da Eskişehir’den hiç kimse ‘neden yaptınız’ demez. Nebi Hatipoğlu yapıyorsa cebinden yapıyor. Belediye başkanları eğer destek verecekse, Eskişehir’in parasını Eskişehirspor’a vermiş olacaklar. Seçim öncesinde gidip poz veriyorlardı şimdi gereğini yapsınlar” diye cevap verdi. 

Tasarruf tedbirleri ile hiçbir alakası yok

Candemir tasarruf tedbirleri destekleri engelliyor şeklindeki açıklamalarla ilgili ise, “Hangi projeleri düşünüyorlarmış tasarruf tedbirleri engelliyormuş. Bakın Eskişehirspor’a direk belediye bütçesinden para aktaramazsınız, bunların nasıl yapılacağı bellidir. Bunun da tasarruf tedbirleri ile hiçbir alakası yoktur. Örneğin Eskişehirspor’a yer tahsis ediyorsunuz sonra onu imara açıyorsunuz bunun tasarruf tedbirleri ile alakası yok. Ya da dolmuş plakası veriyorsunuz, taksi plakası veriyorsunuz… Ya da moloz atım ihalesini Eskişehirspor’a veriyorsunuz, bunların tasarruf tedbirleri ile bir alakası yok. Zaten siz yerel yönetimler olarak direk nakdi parayı herhangi bir kulübe veremezsiniz” 

Eskişehir’in en önemli markası Eskişehirspor

Candemir şu anda Eskişehirspor’a destek veren bir kişi, kurum, kuruluş var mı sorusunu ise şu şekilde yanıtladı, “Sadece taraftar destek veriyor. STK’lar elinden geldiği kadar vermeye çalışıyor. Burada sanayici ve iş adamlarını da öteleyemeyiz. Gerçekten her sıkıştıkları dönem de, ETİ’nin örneğin desteği oldu, hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Çünkü Eskişehir’in en önemli markası Eskişehirspor. Hepimizin ortak sevdası, orada ne siyaset olur, ayrı gayrı olmaz” 

Yeni yönetime de destek yok

Candemir, “Gördüğümüz kadarıyla şu an yönetimi de destek yok. Biz çünkü yerel seçimler sonrası belediye başkanlarının çağrısıyla bir toplantı yapıldı ve katıldık. Orada çok da aslında bir şey de konuşulmadı. Biz bekliyorduk ki, bir projeyle gelecekler. Öyle bir şey olmadı, siz ne düşünüyorsunuz diye soruldu, düşünecek olan yerel yönetimlerdi. Herhangi bir şey ortaya koymadılar, sonrasında da bir heyet oluşturuldu, bundan sonrası için yol haritası çizilecekti. O heyetin de kimlerden oluştuğu belli, biz de bakıyoruz, şimdiye kadar doğru düzgün bir adım atılmadı” 

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı