Çakırözer, tüm Eskişehirlileri hem imza kampanyasına destek olmaya davet etti. Çakırözer, “Bu topraklar Anadolu’yu, Türkiye’yi besliyor. Eskişehirlilere çağrıda bulunuyoruz. Gelin bir imza verin, topraklarımızın zehirlenmesine, doğamızın yok edilmesine hayır diyelim. Gelin bir imza verin verimli topraklarımızı koruyalım, Mihalgazi Alpagut’un, Tepebaşı Atalan’ın, Sarıcakaya’nın, Eskişehir’in yok olmasına izin vermeyelim” dedi.

Stantları tek tek gezerek destekledi

Alpagut- Atalan’da Madene Hayır Platformu bileşenleri, Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Mihalgazi’nin Alpagut ve Tepebaşı’nın Atalan mahallelerini kapsayan bölgede açmak istediği siyanürlü altın-gümüş madeni ocağına karşı imza kampanyası başlattı. Eskişehirliler topraklarına, havasına, doğasına sahip çıkmak için imza kampanyasına akın ederken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’de stantları ziyaret ederek kampanyaya destek verdi. 

Maden2

Eskişehir’imizin en verimli toprakları tehlike altında diyerek  vatandaşlara çağrıda bulunan Çakırözer şunları söyledi:

Havamız, suyumuz, verimli topraklarımız yok edilmesin diye direneceğiz

“Mihalgazi Alpagut ve Tepebaşı Atalan ile Sarıcakaya bölgelerimizde Cengiz Holding altın-gümüş madeni aramak için gelmek istiyor. Ama Eskişehirliler, Mihalgazililer, Tepebaşılılar buna karşı direniyoruz. Eskişehirliler günlerdir akın akın imza kampanyasına gelerek imzalarını veriyorlar. Temiz havamız, suyumuz, verimli topraklarımız yok olmasın diye imza veriyorlar. Binlerce imza oldu. Bizler Eskişehir yeni bir İliç olmasın, temiz havamız, suyumuz, verimli topraklarımız yok edilmesin diye buna karşı direneceğiz.”

Maden1

Bu topraklar Anadolu’yu, Türkiye’yi besliyor

Çakırözer şöyle devam etti, “Biz buradan çağrıda bulunuyoruz. Hem Eskişehirlilere gelin Alpagut’a, Atalan’a, Eskişehir’imize birlikte sahip çıkalım diyoruz. Hem de bu verimli topraklarımızı, doğamızı yok etmek isteyenlere de ‘Eskişehir’den elinizi çekin’ diyoruz. ‘Bu topraklarda biz tarım, seracılık yapıyoruz ve yapacağız’ diyoruz. ‘Buraları yok etmeyin’ diyoruz. ‘Cengiz Holding’e hayır’ diyoruz, ‘Eskişehir’den elinizi çekin’ diyoruz. Eskişehirliler havasına, suyuna, toprağına sahip çıkıyor. Eskişehir’in en verimli toprakları burada. Bu topraklar Anadolu’yu, Türkiye’yi besliyor. Eskişehirliler olarak bizler bu toprakların zehirlenmesini istemiyoruz, buna izin vermeyeceğiz. Havamıza, suyumuza, doğamıza, topraklarımıza sahip çıkmak için sonuna kadar direneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Maden3

Muhabir: Beste Temel