Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'e yaptığı eğitim katkıları ve başarılı projeleri nedeniyle Uluslararası Altın Saat Kulesi Festivali'nde "Şehircilik Ödülü"ne layık görüldü. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bu ödülü Cumhuriyet'in 100. yılı anısına düzenlenen törende aldı.

Tören, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi Mezunları Derneği ve 25 sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle Manisa Akhisar'da gerçekleştirildi.

Tören öncesi Akhisar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Akhisar Belediyesi Popüler Müzik Korosunun performansı büyük beğeni topladı. Daha sonra ise İzmir Menderes Halk Eğitim Merkezi Ritim Grubu ile İzmir Halk Oyunları Ekibi ile MEGEM Boks Kulübü gösterileri sunuldu.

Gösterilerin ardından "Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına 100. Ödül" temasıyla düzenlenen törende, 10 farklı kategoride 50 farklı dalda 100 ödül verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Atatürk ve Cumhuriyet ilke ve inkılapları doğrultusunda, Türkiye'nin çağdaş eğitim yolunda bilimsel normlarla gelişimine katkıları ve Eskişehir'de gerçekleştirdiği başarılı projeleri nedeniyle şehircilik ödülüne değer görüldü.

Ödülü Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Önder aldı ve törende yaptığı konuşmada Başkan Büyükerşen ve Eskişehirliler adına jüri heyeti ile festival düzenleyicilerine teşekkür etti.

Kaynak: Beste Temel