Bursa, yaşamak için mükemmel bir harmoni sağlar. İstanbul’un ve diğer büyük şehirlerin karmaşasından uzak, huzurlu ve aynı zamanda hareketli bir yaşama ev sahipliği yapar. Ekonomisi güçlü, doğası enfes, sosyal donatıları bol ve huzurlu bir yaşam tarzını barındırır. Bu özellikleriyle Bursa, yaşamak için dikkat çeken şehirlerden birisidir.

Bursa en çok nereden göç alıyor?

Bursa aynı zamanda çeşitli bölgelerden aldığı göçlerle de dikkat çeker. Bilinen bir gerçek vardır ki, Bursa bir çeşit Erzurum karmasıdır. Hem iş hem de eğitim olanakları nedeniyle, bu şehirden Bursa'ya en çok göç gelmektedir. Samsun'dan Bursa'ya gelen göçler de bu ili takip eder. Ardından İstanbul, Muş, Artvin, Balıkesir, Trabzon, Diyarbakır, Ankara, Ağrı ve Giresun'dan da göç alır.

Bursa en çok nereli?

Yaşayan nüfus bakımından Bursa'da en yoğun olan grup yine Erzurumlular. Onları Samsun, İstanbul ve Muş gibi illerden gelenler takip eder. Bursa'da Erzurum doğumlu yaklaşık 140 bin, Muş doğumlu 64 binden fazla ve Samsun doğumlu da 90 bin kişi yaşar. Artvin'den Bursa'ya gelen insanların sayısı 60 bin civarında. Ağrı, Kars ve Ardahan illerinden gelenlerin sayısıysa 30 bin civarında. Bu çeşitli göçler sayesinde Bursa, kültürel bir zenginlik ve çeşitliliğe de ev sahipliği yapar, bu da onun cazibesini arttırır. Bu nedenle Bursa, Türkiye’nin seçkin ve ilgi çeken şehirlerinden biri olmayı sürdürmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi