Tam anlamıyla kültür başkenti denilebilecek bir şehir haline gelen Burdur, son zamanlarda oldukça popülerliğini koruyan bir şehir. Her ne kadar denize kıyısı olmasa da güneyde olması sebebiyle tatil beldelerine giderken yolunu kullandığımız Burdur son zamanlarda turist çeken bir il haline geldi.

Meşhur Salda Gölü ve lavanta bahçeleri ile kartpostal görüntülerine şahit olunacak bir manzara sunuyor. Bu kadar güzelliklerle dolu bir şehirde insanlar nasıl? Yerlileri oldukça gerçekçi yaşayan insanlar nitekim bu dillerine de yansımış durumda. Burdur’un insanında her konu net. Bir sorunun cevabı evet ya da hayır. Hal böyle olunca en çok kullanılan hitap kelimesi de göze çarpıyor.

Yapılan Türkiye seslenme araştırmasında Sinoplu "Aga", Artvinli "Ula", Ankaralı "La bebe", Eskişehirli "Hacım", Konyalı "Ortağım", ve Mersinli "Nörün" ifadesini sıkça kullanırken Burdur’da en sık kullanılan kelime şaşırtıcı.

Burdur’da insanların birbirlerine seslenirken kullandığı kelime; ‘Bak bi’. Gayet açık ve net olan bu sesleniş ise sosyal medyada viral oldu. Sizce araştırma sonuçları nasıl? Sizin en çok kullandığınız kelime nedir?

Kaynak: Haber Merkezi