Burdur Türkiye’nin güneyinde bulunması sebebiyle tatile çıkan vatandaşların tatil sürelerinin bir kısmını kolaylıkla geçirebildiği bir şehir. Yolunuzun bir şekilde Burdur’dan geçmesi size Burdur’da da seyahat etme fırsatı sağlıyor. Eşsiz bucaksız Salda gölü, Akçaköy’de bulunan mis kokulu lavanta tarlası ile Burdur kendinden söz ettirmeyi başarıyor. Bu eşsiz güzellikleri ile benzediği Avrupa şehri neresi mi? 

Yapay zekanın eşleştirdiği Avrupa şehirleri listesinde Burdur, Fransa’nın Annecy şehri ile benzetilmiş. Annecy şehri her zaman kartpostaldan çizilmiş bir görüntüsü olan görsel zevki bambaşka olan bir şehirdir. Burdur’a baktığımızda da bu böyledir nitekim farklı illerden özel anlarını fotoğraflamak isteyen kişiler Burdur’u sıklıkla tercih eder. Son zamanlarda ünlü olan Lavanta bahçeleri de yeni evlenen çiftlerin fotoğraf mekanı seçimi konusunda birinci sıradadır. Annecy şehrinin en bilindir özelliği her ne kadar güzelliği ile turist çekse de sakin, sessiz ve az insanın yaşadığı bir şehirdir. Bu nedenle sakin bir tatil geçirip kafa dinlemek isteyen kişiler Annecy’i rotalarına eklerler. Burdur’da ise durum farklı değildir. Kalabalıktan uzak ve huzur içinde bir gezi planlayanlar Burdur’da otel bakmaya başlayabilirler.

Teknolojinin gelişmesiyle yapay zekanın son zamanlarda her şeye yeni bir bakış açısı getirmesiyle her ne kadar tabularımız kırıldığı için önyargı ile yaklaşsak da, benzetmeyi doğru bulmayarak her şehir eşsizdir desek de dünyadaki her şeyin çift yaratıldığı doğru gibi görünüyor. Ya da belki de Türkiye her geçen gün Avrupa şehirlerine daha çok benziyor. Ne dersiniz?

Kaynak: Haber Merkezi