Aldığımız beyaz peynirin, süt ve süt ürünlerini uzun süre saklamanın güçlüğü nedeniyle israfa dönüşmesini kimse istemez. İşte peynirlerinizin bozulmasını önlemek için uygulayabileceğiniz öneriler. 

Peyniri saklamak için kullandığınız kapta bir parça küp şeker bırakın. Şeker, fazla nemin emilmesine yardımcı olurken, peynirin tazeliğini ve nemini korur. Kısa sürede bozulan beyaz peynirleriniz için bu basit tedbirle önlem alabilirsiniz. 

Bir diğer yöntem ise şöyle. Peyniri önce havlu kağıda, sonra da buzdolabı poşetine yerleştirin. Havlu kağıt, peynirin havayla olan temasını en aza indirerek uzun süre tazeliğini korumasına yardımcı olur.

Diğer bir alternatif yol ise, temiz bir havluyu sirke ile ıslatın ve peynirin etrafını bu havluyla sarın. Ardından streç film ile kaplayın. Bu yöntemle peynirinizi daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Gıda uzmanlarına göre, sağlıklı peynir tüketiminin en önemli şartı saklama koşullarına dikkat etmektir. Uzmanların tavsiyesi, peynirin ağzı kapalı bir kapta, tercih edilen malzemenin cam, metal ya da seramik olduğu ve muhafaza için buzdolabının kapaklı çekmecesi kullanılması yönündedir.

Kaynak: Haber Merkezi