Açılış, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici ve İl Ambulans Servisi Başhekimi ve Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Vekili Uzm. Dr. Erkan Duman tarafından gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda Eskişehir'de düzenlenen bu eğitim programına; İstanbul, Bursa, Kayseri, Şanlıurfa, Antalya, Afyonkarahisar, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, Kırşehir, Manisa, Muğla, Nevşehir ve Uşak’tan toplam 29 sağlık personeli katılıyor.

Açılış konuşmasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, eğitimin 112 Acil Çağrı Merkezlerinde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik olduğunu ve bu eğitimin halkın ambulans taleplerinin hızlı ve doğru şekilde karşılanmasında büyük rol oynayacağını vurguladı. Eskişehir’in bölge koordinatör ili olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasının, ilde ve bölgede acil sağlık hizmetleri kapasitesinin güçlendirilmesine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Yaşar Bildirici, acil sağlık hizmetlerinin etkin şekilde yürütülmesi açısından vakaya ulaşma süresinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü “Eğitimlerdeki amacımız, komuta kontrol merkezlerinde görev yapan sağlık personeli arasında standart bir iletişim sağlayarak, 112 ambulanslarının olay yerine ulaşmasına kadar geçen sürede, telefon irtibatı yoluyla ilk yardım uygulamalarının hızlı ve etkin şekilde başlamasını temin etmektir. Burada eğitim alan arkadaşlarımız, illerine döndüklerinde görev yaptıkları ekiplere nasıl hayat kurtaracaklarını, vatandaşlarımızın yaşamlarına nasıl dokunacaklarını öğretecekler.”

Uzm. Dr. Erkan Duman ise acil çağrı merkezlerinde saniyelerin hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, “Bu eğitimler sayesinde, birçok vatandaşımızın hayatla ölüm arasındaki mücadelelerinde onları hayatta tutacak saniyeleri kazanacağız,” dedi. Duman, eğitimin Eskişehir’de düzenlenmesine vesile olan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ve eğitimcilere teşekkürlerini ileterek, katılımcılara mesleki hayatlarında başarılar diledi.

Muhabir: Hatice Esin Kırnalı