Bolu doğal güzellikleri ile öne çıkan bir şehirdir. Abant Gölü, Yedigöller Milli Parkı, Kartalkaya Kayak Merkezi ve Gölcük Tabiat Parkı gibi önemli doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl dört mevsim ziyaretçi ağırlayan bu şehrin meşhur neyi varsa merak konusu olmuştur.

Bolu’nun en meşhur yiyecekleri arasında saray helvası, çam balı, kozalak reçeli ve tabii ki çikolatası bulunur. Bunların her birini Bolu’da herhangi bir yerde bulmak, tatmak mümkündür. Yemek değil de hatıra eşya almak istiyorum derseniz de Bolu’nun bakır ürünleri, iğne oyası ürünleri, Gerede kemerleri, deri ürünleri oldukça meşhur eşyalar arasındadır.

Bolu’dan hiçbir şekilde eli boş dönmezsiniz. 

Bolu'nun en ünlü yemeği nedir?

Bolu’ya gidip de ünlü yemeğini yerinde yemeden dönmek elbette olmaz. Bu nedenle Bolu’ya gerçekleştireceğiniz ilk ziyarette muhakkak orman kebabı ve saç kavurmasını deneyin. 

Bunların dışında Bolu’da geleneksel hale gelmiş ve her daim mutfaklarda bulunan yemekler arasında pek çok çeşit bulunur. Bunlardan öne çıkanları düğün menülerinde bulunan çeşitlerdir.

Yayla Çorbası

Yayla çorbası, Bolu'nun en sevilen çorbalarından biridir. Un, tereyağı ve su ile yapılan bu çorba, bol tereyağı ve nane ile servis edilir.

Yaprak Dolması

Yaprak dolması, Bolu'nun ve Türkiye'nin en sevilen yemeklerinden biridir. Pirinç, soğan, domates ve maydanoz ile yapılan bu yemek, sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Et Yemeği

Et yemeği, düğün yemeklerinin olmazsa olmazlarından biridir. Bolu'da düğünlerde genellikle kuzu eti kullanılır. Kuzu eti, fırında, tencerede veya mangalda pişirilebilir.

Hoşaf

Hoşaf, düğünlerde ikram edilen geleneksel bir içecektir. Bolu'da düğünlerde genellikle erik, vişne veya ayva hoşafı ikram edilir.

Yöresel Lezzetler

Bolu'da düğünlerde ikram edilen yöresel lezzetler arasında kedi batmazı, paşa pilavı, cevizli çörek, yoğurtlu bakla çorbası, kabaklı gözleme ve katık keş yer alır.

Bolu doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve yöresel yemekleri ile Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisidir. Bolu’da hem ruhunuzu hem karnınızı doyurabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi