Bolu Türkiye’nin dört mevsim ziyaret edebildiği turizm şehirlerinden birisidir. Sonbaharda yapraklar sarardığında ayrı, ilkbaharda çiçekler açarken ayrı, kışın karlarla örtüldüğünde ayrı bir güzelliği olan Bolu’nun her geçen gün gelişen özellikleriyle sizce hangi Avrupa şehrine benzetilmiştir?

Yapay zeka robotunun sosyal medyada gündem yaratan çalışmasında Sakarya Bristol’e, Kırklareli Brüksel’e İstanbul Roma’ya Edirne Venedik’e, Ankara Budapeşte’ye benzetilirken, Bolu ise Avusturya’nın Hallstatt şehrine benzetilmiştir.

Kusursuz doğası ile Bolu tüm Türkiye’de en güzel doğal manzaralara sahiptir ve her renge bürünerek insanları etkilemeyi başarır. Hallstatt şehrine baktığımızda da görsel keyif bakımından aynı etkiyi görebiliriz. Bolu ilinde yaşamış birisi için Hallstatt yabancı gelmeyecek kadar benzer bir şehirdir.

Her iki şehrin de kültürel zenginlikleri ticari yapıları birbiri ile tam uyum göstermeyebilir. Sanıyoruz ki yapay zeka robotu şehirlerin en ikonik manzaraları ile eşleştirme yapıyor. Siz olsanız Bolu’yu hangi Avrupa şehrine benzetirdiniz?

Kaynak: Haber Merkezi