Boğazın Şimşekleri Derneği’nin yaptığı paylaşımda, “Eskişehirspor forması ile yıldızlaşan milli futbolcumuz sevgili Necat Barut ile buluştuk. BKŞDER yönetimi olarak Eskişehirspor'a hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunduk. Şanlı Eskişehirspor armasına hizmet edenleri asla unutmayacağız Teşekkürler Necat Barut” ifadelerine yer verildi.

1986-87 sezonunda Eskişehirspor’a transfer olan teknik patron Fethi Demircan ile sezona başlayan ardından Dorde Gerum ve  Abdullah Matay ile birlikte çalışma imkanı bulan Necat Barut, ilk sezonda 30 maçta sahada yer almış Eskişehirspor o sezon ligi 9.sırada 34 puanla tamamlamıştı.

1987-88 sezonunda Eskişehirspor ile yola devam eden Necat Barut unutulmaz teknik adamlardan Tom Frivaldsky gibi bir hoca ile sezonu 38 haftalık sürenin tümünde forma giyerek tamamlaması dikkat çekmişti.

Siyah kırmızılı camiadan ayrıldıktan sonra Necat Barut Konyaspor, Fenerbahçe, Gaziantep, İstanbulspor gibi takımlarında formasını giydi.

Eskişehirspor’un yıllar sonra süper lige çıktığı 1995-96 sezonunda ilk maçta deplasmanda İstanbulspor’u Ülken Durak, Zafer Tüzün ve Bayram Çolak’ın golleriyle 3-1 yendiği maçta Necat Barut, İstanbulspor formasıyla son olarak Es Es’e karşı mücadele vermişti. 

Kaynak: Spor Servisi